Meubelrestauratie l’Echarde is een klein bedrijf, gevestigd in Vlissingen (Zeeland), waar vakmanschap en kennis aanwezig zijn om uw kostbare meubel weer in optimale staat te brengen. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met authentieke materialen. Natuurlijke lijmen zoals beenderlijm en vislijm, bijenwas en politoer. De gebruikssporen van een meubel maken deel uit van de geschiedenis van het meubel. Ook deze worden doorgaans zoveel mogelijk behouden.

U kunt terecht voor een vrijblijvende offerte. Advies over een restauratie en reparatie. Ook een historische beschrijving van uw meubel is mogelijk. Ik zie graag uw vragen tegemoet.

Als jonge twintiger doorliep ik het Hout- en Meubileringscollege te Rotterdam. Mijn interesse lag direct bij de meubelrestauratie. In 2002 kreeg ik de kans om mijn restauratie opleiding te voltooien in York, Groot- Brittannië, bij een klein restauratiebedrijf. Ik werd aangenomen als apprentice in een bedrijf welke lid was van de Master Guild of Craftsmanship. Een gilde waarvan de leden staan voor kwaliteit en het doorgeven van de ambacht. Authentieke technieken worden zo behouden en doorgegeven aan volgende generaties restaurateurs. Een heerlijke leerzame periode die de basis heeft gelegd voor mijn eigen bedrijf.

In 2004 begon ik met meubelrestauratie l’Echarde. Dit betekend de Splinter, een variatie op mijn eigen achternaam. Ik restaureer met veel plezier antiek en meubelen uit de moderne tijd. Een meubel dient functioneel te zijn, goed werkend en mooi. Maar men mag zien dat een meubel oud is en de tijd heeft doorstaan. De gedachte dat sommige meubelen al honderden jaren oud zijn en door restauratie geconserveerd worden geeft me veel vreugde. Hiermee wordt het cultureel erfgoed bewaard voor de volgende generatie. De meubelen die ik restaureer hebben vaak emotionele waarde voor de eigenaar, ik ben vereerd dat ik eraan mag werken.