Notenhoutentafel ingelegd met ivoor en citroenfineer.

Door waterschade waren er stukjes ivoor en citroenfineer uit deze tafel los. Elke stukje is eruit gehaald, schoongemaakt en terug gelijmd met beenderlijm. Daarna is de tafel voorzichtig geschuurd en gepolitoerd. het eindresultaat was weer een gladde strakke tafel.

Biedermeier secretaire.

Deze secretaire lag helemaal in stukken toen het de werkplaats binnenkwam. Alle verbindingen zijn gerestaureerd. Daarna is de oude vergeelde politoerlaag verwijderd. Met een nieuwe politoerlaag werd het weer een pronkstuk.

Mahonie klepsecretaire

Door de vergeelde politoerlaag was het patroon in het bloemmahonie bijna niet meer te zien. Met het verwijderen van de vergeelde lagen kwam ook de kleur weer naar boven. 

Schilderijlijst.

Deze schilderijlijst was ernstig beschadigd. Met gips zijn de krullen gemodelleerd. Met verf en aardpigmenten is de kleur gemaakt zodat het allemaal weer bij elkaar past.

Eikenhouten cilinderbureau.

Dit bureau heeft dienstgedaan als bureau, oppot tafel en werkbank. En dat was te zien. Met wat werk en liefde werd het weer een bruikbaar bureau en een pronkstuk in de woonkamer.