Basiscursus klussen voor vrouwen

Altijd al willen weten welke boor geschikt is voor je klus? De goede plug gebruiken, met het juiste bitje de schroef erin draaien? Leren zagen, boren schroeven en nog veel meer in een veilige leeromgeving?
Dat kan tijdens de basiscursus klussen voor vrouwen. In 1 dag wordt aandacht gegeven aan gereedschap en materiaal waarmee men vrijwel dagelijks in aanraking komt. Er wordt inzicht gegeven in timmeren, schroeven, boren, elektra en de meest gebruikte hand en mechanische gereedschappen. Natuurlijk met de nodige praktijkoefeningen. Ook laten ze zien hoe je een slot vervangt of een laminaatvloer kunt leggen. Na een dag kun je de meeste kleine klusjes, die vaak blijven liggen, zelf uitvoeren.
Wie zijn wij? Esther en Bianca, twee praktische klussende dames, hebben de cursus ontwikkeld om vrouwen de bekende handvaten te geven zelf kleine en grote klussen in huis te kunnen uitvoeren. In hun werkpraktijk krijgen ze regelmatig de opmerking van vrouwen dat ze graag zelf wat handiger zouden willen zijn. Terwijl het volgens Esther en Bianca vaak een kwestie van doen is. Als je maar weet hoe je moet beginnen. Zo besloten ze de handen ineen te slaan om een praktijkgerichte basiscursus voor vrouwen te ontwikkelen. Ze willen hun jarenlange ervaring als makers delen, zodat vrouwen kunnen profiteren van hun kennis en ervaring. Op dit moment, april 2022, wordt de cursus alleen door Esther gegeven.

Duidelijke en praktische cursus waarin de basisprincipes van kleine klusjes in huis worden uitgelegd. Ook kun je diverse apparaten en technieken uitproberen. Veel geleerd! Corien

Heel veel praktische uitleg en zelf aan de slag. Super. Annelies

Eerstvolgende cursusdag

Vrijdag 20 mei. Aanmelden

Deelname aan de cursus is 95 euro. Inclusief lunch. Het begint om 9.00 uur in de werkplaats van Esther te Vlissingen. Minimale deelname is 4 cursisten.